O nas

Od lat związani jesteśmy z plantacją borówki amerykańskiej. Gospodarstwo  Ogrodnicze  Borówki  Amerykańskiej  zostało  założone  w  1989  roku  we  wsi Grzędy, gm. Tarczyn woj. Mazowieckie. Najpierw zajmowaliśmy się tylko produkcją owoców. Od  1995  r.  zajmujemy  się  również  produkcją  sadzonek,  a  od  tego  roku  rozpoczęliśmy
produkcję  przetworów  z  borówki.  Obecnie  powierzchnia  uprawy  wynosi  ok.  7  ha.

Drugą gałęzią produkcji są sadzonki borówki, jagody kamczackiej, żurawiny wielkoowocowej.

Trzecią gałęzią jest produkcja przetworów z owoców borówki amerykańskiej. W tym sezonie skupiliśmy się na konfiturze, która powstaje na podstawie domowej receptury. Skład konfitury to: borówka amerykańska, cukier oraz pektyny. W kolejnych latach planujemy poszerzyć naszą ofertę o konfitury bez dodatku cukru oraz naturalne soki. W naszym domu konfitury, soki i inne przetwory z borówki cieszą się wyjątkową popularnością.

Dlaczego konfitury z borówki, a nie dżem z borówki? Odpowiedź jest prosta – konsystencja, aromat i walory smakowe konfitury są niezrównane. Jednocześnie przetwory z borówki dopiero wchodzą na rynek, dlatego my wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom klientów i oferujemy im smak wspaniałej borówki amerykańskiej przez cały rok, nie tylko w latem.

Czemu  zdecydowaliśmy  się  wprowadzić  konfiturę  z  borówki  amerykańskiej  na  rynek?  Przede  wszystkim  chcieliśmy  dać  możliwość  posmakowania  naszych  przetworów  nie  tylko rodzinie i znajomym, ale wszystkim, którzy są zainteresowani. Dodatkowo wiemy, że nasze konfitury są zdrowe: owoce borówki amerykańskiej stanowią aż 83% produktu. Nadzorujemy cały proces wytwarzania – od ręcznego zbioru, aż do zapakowania w słoik i rozesłania konfitury do klienta.

Nasz produkt jest w 100% polski! Owoce pochodzą z polskiej plantacji, słoiki kupujemy w polskiej hucie, nakrętki produkowane są w polskiej fabryce. Również etykiety zostały zaprojektowane i wydrukowane są w Polsce.

Miło Nam poinformować, że 20 grudnia 2016 roku nasza spółka została włączona do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza. Dyplom i logo zostało nam wręczone m.in. przez Panią wicemarszałek Janinę Ewę Orzełowską.

chlogo_mazowsze

dsc_3725

 

Tworzymy przetwory z Borówek Amerykańskich na podstawie domowych przepisów.

doll-550586_1920

Dostawcą owoców jest certyfikowana plantacja z wieloletnim doświadczeniem.

 

Owoce zbierane są tylko ręcznie.

blueberries-801571_1920

Troszczymy się o ekologię od momentu zapylenia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…po produkt końcowy.

jam-882795_1920